Wat is hypnose?

Hypnose is niet meer dan een andere staat van bewustzijn. Een staat waarin je ergens helemaal in op gaat, je bent ergens zo op gefocust dat je de rest om je heen als het ware even vergeet.
We zijn vaak in een lichte staat van hypnose, bijvoorbeeld als je zo diep in een boek of film zit dat je even niets om je heen hoorde. Of als je in de auto zit en je je plots realiseert waar je al bent. Je bent er op automatische piloot gekomen terwijl je met je gedachten, oftewel je bewustzijn, met iets heel anders bezig was.

Hypnose is dus geen slaap en je bent niet “weg” zoals veel mensen denken. In de hypnotische staat ben je wel degelijk bewust van alles wat de hypnotiseur of hypnotherapeut zegt en behoud je gedurende de gehele sessie de controle. Hypnose kent geen apart gevoel, ieder mens beleeft het op een eigen manier. Hoewel er voor hypnose niet persé ontspanning nodig is, wordt het ondergaan van een hypnosesessie meestal  wel, zowel lichamelijk als geestelijk, als zeer ontspannend ervaren. De één voelt zich zwaar, de ander juist weer heel licht. Sommigen ervaren een zintuiglijke vervorming van bijvoorbeeld hun ledenmaten, anderen juist weer niet. Het is ook niet belangrijk welke ervaring je opdoet, het is het resultaat dat telt en indien het een heerlijke belevenis is, is dit mooi meegenomen.

De oorzaken van bijna alle klachten en problemen vinden we niet terug in het bewustzijn, maar in het onderbewustzijn.

Je zou het onderbewustzijn kunnen vergelijken met de harde schijf van een computer. Een harde schijf met een gigantische capaciteit, want naast al onze herinneringen en emoties wordt hier ook alles wat we ooit geleerd hebben opgeslagen. Dat zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien en zo ons denken en gedrag bepalen. Door simpel gezegd iets in die programma’s te wijzigen kun je het gedrag veranderen. Echter, .. Net als een computer heeft het onderbewustzijn een firewall die niet zomaar alles door laat.

Met behulp van directe hypnose omzeilen we die firewall dermate dat er toegang is tot het onderbewustzijn, en deze open staat voor positieve suggesties waarmee wijzigingen in zo’n “programma” kunnen worden aangebracht. We dragen jouw onderbewustzijn, namens jou, op om blijvend dat te doen wat jij wilt.

De kracht van directe hypnose is echt geweldig en wetenschappelijk bewezen een van de meest snelle, effectieve en aangename therapievormen die er zijn, waarmee je jouw doel meestal al in 1 à 2 sessies en maximaal in 3 sessies bereikt.

Meestal hebben vervolgsessies te maken met het feit dat je het de eerste keer toch eigenlijk wel spannend vond, waardoor je je de eerste keer nog niet helemaal kon laten gaan. In een vervolgsessie ga je veel gemakkelijk en dieper omdat je weet wat je kunt verwachten, dus kun je gemakkelijker loslaten.

Overigens kan die firewall nooit helemaal uitgeschakeld worden, ook onder hypnose zul je niets doen wat je eigenlijk niet wilt. Het is zelfs niet mogelijk om onder hypnose gebracht te worden als je dat niet wilt.
Om met hypnose succesvol te zijn moet dan ook aan de volgende voorwaarden worden voldaan :

 • bereid zijn om onder hypnose te gaan
 • vertrouwen hebben in de hypnotiseur
 • bereid zijn alle gegeven suggesties direct op te volgen
 • ècht geholpen willen worden

Naast directe hypnose gebruiken we, afhankelijk van het issue,de volgende hypnosetechnieken :

 • Regressie, waarbij we je onder hypnose terugbrengen naar het allereerste moment waar het issue is ontstaan, en lossen het van daaruit op.
 • Partstherapie, waarbij we specifiek dàt deel van je onderbewustzijn dat jouw issue in stand houdt aanspreken.
 • Indirecte hypnose, waarbij de suggesties die door het onderbewustzijn worden opgenomen ingebed zijn in een verhaal.
 • IEMT
 • E.R.T.
 • OldPain2Go
 • Een combinatie van de technieken.

 

 

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden klik hier

Nieuwsgierig of overtuigd dat wij je kunnen helpen, klik hier voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

 

 De oplossing zit in je zelf!